Laagste kosten per vervoerde ton en voorkomen van verlies van productietijd

Dit is de realiteit voor Dunlop Service klanten over de hele wereld en kan ook realiteit worden voor u als eigenaar en beheerder van een transportbandinstallatie in Nederland. De kosten die verbonden zijn aan het bezitten en draaiend houden van een transportband zijn niet beperkt tot de aankoopprijs alleen. Kosten voor onderhoud, reparaties, en verlies van essentiële productietijd als gevolg van schade of uitval, moeten in totaliteit bekeken worden, alvorens de ‘beste’ transportband gekozen kan worden.

Goedkoop is duurkoop

Bij het investeren in een nieuwe transportband, is het verleidelijk om te zoeken naar de goedkoopste optie. Maar, zoals bij de meeste dingen in het leven, is goedkoop meestal duurkoop. Het verschil tussen een goedkope transportband en een duurdere, vertaald zich in de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen, de effectiviteit van het productieproces en de ontwerpspecificaties van de geproduceerde transportband.

Een transportband die niet de juiste specificatie heeft voor zijn taak, zal problemen veroorzaken tijdens het draaien van de installatie. Daarnaast zal de transportbandinstallatie herhaaldelijk en onverwacht uitvallen, resulterend in productieverlies, terugkerende spoed bezoeken van servicemonteurs en uiteindelijk zal de betreffende ‘verkeerde’ transportband ook sneller vervangen moeten worden.

Naast het veroorzaken van problemen in de doorloop binnen uw bedrijf, en de hogere totaalkosten tijdens de operationele levensduur van de transportband, leidt het tot productieverlies. Dit is zelfs in de meeste gevallen de grootste kostenpost.

Onze filosofie

Bij de keuze van het type transportband en het produceren ervan, houden we rekening met de unieke operationele omstandigheden van elke installatie en toepassing. Kwaliteit staat binnen ons productieproces voorop en we bezuiginigen niet op grondstoffen. Zodra de transportband operationeel is, starten we met regelmatig onderhoud. Dunlop Service Nederland levert naast transportbanden ook de andere essentiële onderdelen, zodat wij uw installatie draaiende kunnen houden.

Voordelen

Deze aanpak heeft een aantal voordelen voor het beheer van transportbandinstallaties:

  • aanzienlijk minder storingen en ongeplande uitval
  • transportbanden blijven soepel draaien en vrij van problemen
  • alle kosten voor aanschaf en onderhoud zijn van te voren bekend voor effectieve budgettering
  • minder verstoringen leiden tot verhoogde output
  • de gecombineerde kosten voor het service onderhoud en de aanschaf van een transportband van goede kwaliteit, zijn uiteindelijk lager dan de totaalkosten voor een goedkopere transportband met de ongeplande reparaties en korte levensduur.