Scherp en heet materiaal

Bij deze verbrandingsoven waar ongesorteerd huisafval en grof vuil verwerkt wordt, lopen twee naast elkaar gelegen transportbanden. Ze vervoeren het restafval, de zogeheten slakken. Dit materiaal kan erg scherp zijn en heeft een gemiddelde temperatuur van circa 60 tot 80 graden C.

In de ongeveer 12 jaar dat de installatie in productie is, werd een 1200mm brede EP 630/4 band met staalversterkte deklaag gebruikt. Deze band had een gemiddelde levensduur van 5 tot 6 maanden en mechanische beschadigingen waren slecht te repareren.

Ons advies

Dunlop Service raadde de klant aan om een Usflex 630 6+3 met RS deklaag te proberen. Deze deklaag is slijtvaster en is bij eventuele beschadiging eenvoudiger te herstellen dan een staalversterkte band.

Montage

Met een opwikkel- en afwikkelbok werden de banden in ongeveer 16 werkuren met twee Dunlop Service ploegen gemonteerd en eindloos gevulkaniseerd. De installatie werd productiegereed opgeleverd binnen de afgesproken tijd. De locatie werd weer keurig achter gelaten en de oude band werd door ons afgevoerd.

Het resultaat

De transportband draait inmiddels al weer meer dan 2 jaar en zorgt voor een stabielere productie met veel lagere onderhoudskosten.
Op deze wijze realiseerde Dunlop Service voor deze klant een forse kostenbesparing op aanschaf, onderhoud en productieverlies.