Het vulkaniseren van de transportband is essentieel voor zijn sterkte, het vormbehoud en een lange levensduur. Transportbanden voor veeleisende toepassingen worden tijdens productie gevulkaniseerd. Bij montage moet de las waar beide einden van de transportband bijelkaar komen ook gevulkaniseerd worden om te zorgen dat de las alle krachten kan weerstaan.

Vulkanisatie proces
Vulcanisatie is een proces waarbij de verschillende soorten rubber permanent worden verbonden door toevoeging van zwavel en het onder hoge temperatuur en druk brengen. Eenvoudiger gezegd, de moluculen van de verschillende soorten rubber worden met elkaar verbonden. Na vulkanisatie kunnen ze nooit meer vloeibaar worden. Dit resulteert in een las die niet meer kan breken of smelten.

Vulkanisatie van uitzonderlijk sterk rubber
Vulkanisatie is niet alleen voor het sterk maken van een las. Vulkanisatie zorgt er voor dat een zacht, kwetsbaar materiaal als rubber in een uitzonderlijk sterke transportband kan veranderen. Het proces kan ook gebruikt worden om andere rubber producten te maken, zoals trommelbekleding. Ook dit kan Dunlop Service Nederland leveren en monteren.

Op locatie vulkaniseren
Als onderdeel van onze service kunnen we zowel in onze werkplaats, als op locatie vulkaniseren. Onze mobiele persen stellen ons in staat een sterke las te leveren wanneer we een transportband bij u op locatie komen installeren.